Tači: Institucije će proširiti nadležnost na celom Kosovu

Izvor: S media, 30.Dec.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Institucije će proširiti nadležnost na celom Kosovu

Kosovski premijer Hašim Tači poručio je danas da će se situacija na Kosovu normalizovati i da će "kosovske institucije proširiti svoju nadležnost na celoj teritoriji zemlje", javila je albanska novinska agencija ATA.

Drevs: Srbi nisu neprijatelji

Kosovo: Referendum na Sretenje"Samoopredeljenje" najavljuje blokadu prelaza sa Srbijom

"Kosovski granični i policijski službenici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << danas rade na prelazima 1 i 31 (Jarinje i Brnjak)", kazao je Tači na poslednjoj sednici kabineta u ovoj godini, govoreći o trenutnoj situaciji na terenu nakon odluke vlasti u Prištini da u julu razmeste jedinice specijalnih snaga na dva administrativna prelaza na severu pokrajine.

"Doneli smo odluku 25. jula u vreme kada je postojalo uverenje da situacija na severu (Kosova) ne može da se promeni", rekao je Tači.

On je, pored toga, istakao da je kosovska vlada ove godine započela tehnički dijalog sa Beogradom potpuno odlučna u tome da svako rešenje koje se donese bude u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.