Tači: Građani srećni što imaju NATO na Kosovu

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Građani srećni što imaju NATO na Kosovu

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači osvrnuo se na 70. godišnjicu od osnivanja NATO.

On je poručio da se građani Kosova danas sa najdubljim poštovanjem i zahvalnošću prisećaju nezamenljive uloge Alijanse u celom svetu, čiji član želi da bude i Priština.

"NATO i dalje odražava najveću sigurnost, saradnju i solidarnost za sve", naveo je Tači na svom profilu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fejsbuku i dodao da su građani Kosova "srećni što imaju NATO na Kosovu, ali da je njihova želja da Kosovo bude u NATO".

"Želimo da nastavimo evroatlantski put kao zemlja članica NATO-a i na tome već dugo radimo. U skladu sa svim zemljama članicama NATO-a, Republika Kosovo je spremna da još više doprinese miru i stabilnosti u regionu, Evropi i svetu", naveo je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Naša je želja da Kosovo bude deo NATO

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas povodom 70 godina od osnivanja Severnoatlantskog saveza (NATO) da je želja Kosova da bude deo tog saveza, da već dugo radi na tome, kao i da je spremno da doprinese miru i stabilnosti u regionu, Evropi i svetu..."Kao zajednica naroda i država koja neprestano...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.