Tači: Dijalog među zajednicama je moj prioritet

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dijalog među zajednicama je moj prioritet

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Prištini da je dijalog među zajednicama njegov prioritet.

Na sastanku Konsultativnog veća za zajednice, Tači je rekao da pažljivo prati rad tog veća, a podržao je i njihov zahtev za povećenje budžeta.

Tači je tom veću čestitao na angažovanju u poboljšanju zakonskog okvira na Kosovu, "gde se sada bolje promovišu i štite prava zajednica".

"Posebno su bila bitna angažovanja na promovisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Zakona o zaštiti od diskriminacije, u jačanju uloge žene u društvu i na pitanjima obrazovanja za zajednice", rekao je Tači.

Povodom osnivanje Pripremnog tima Komisije za istinu i pomirenje, on je rekao da će se ta institucija zalagati za dijalog među zajednicama na Kosovu i "angažovati na zatvaranju poglavlja rata za sve zajednice".

Konsultativno veće za zajednice je deo kabineta predsednika Kosova i u njemu su predstavljene sve manjinske nacionalne zajednice.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Dijalog među zajednicama je prioritet

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je u Prištini da je dijalog među zajednicama njegov prioritet...Na sastanku Konsultativnog veća za zajednice, Tači je rekao da pažljivo prati rad tog veća, a podržao je i njihov zahtev za povećenje budžeta. Tači je tom veću čestitao na angažovanju u...

Nastavak na N1 televizija...

Tači: Do punog ozvaničenja formiranja Vojske Kosova možda u prvoj polovini 2018. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da Kosovo završava 2017. godinu sa 115 priznanja i učlanjenjem u više međunarodnih institucija i najavio da bi u prvoj polovini naredne godine moglo doći do "punog i koordinisanog ozvaničenja osnivanja Vojske Kosova"...Tači je na poslednjoj konferenciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.