Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Do punog ozvaničenja formiranja Vojske Kosova možda u prvoj polovini 2018. godine

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da Kosovo završava 2017. godinu sa 115 priznanja i učlanjenjem u više međunarodnih institucija i najavio da bi u prvoj polovini naredne godine moglo doći do "punog i koordinisanog ozvaničenja osnivanja Vojske Kosova".

Tači je na poslednjoj konferenciji za novinare u ovoj godini ocenio da je 2017. bila godina "ne tako lakih izazova ali i uspeha koje je postiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo"."Organizovali smo demokratske i slobodne ;parlamentarne i lokalne izbore. ;Imali smo ekonomski rast od četiri odsto i godinu smo završili potpisivanjem ugovora o izgradnji termoelektrane Novo Kosovo", kazao je Tači.

On je zahvalio medijima za posao koji su uradili tokom godine, navodeći da bez njih, rad institucija Kosova ne bio bio dovoljno transparentan.

"Mediji će ostati ključan faktor u razvoju i negovanju demokratije i povećanju transparetnosti rada institucija", kazao je kosovski predsednik.

Govoreći o demarkaciji sa Crnom Gorom, Tači je rekao da na tom pitanju radi sa predsednicima Skupštine i Vlade Kosova, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajem kako bi se pronašlo prihvatljivo rešenje i najavio da će o tom pitanju sarađivati i sa opozicijom.

Tači je ocenio i da je uslovljavanje liberalizacije viza za građane Kosova ratifikovanjem sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, nepravično.

On se založio za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom ali i za uključivanje predstavnika SAD u pregovore.  ;

Govoreći o Specijalnom sudu za zločine OVK-a, Tači je rekao da je reč o "istorijskoj nepravdi prema Kosovu".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tači najavio vojsku, sud za zločine OVK nazvao "nepravdom"

Izvor: B92, 21.Dec.2017

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Kosovo završava 2017. godinu sa 115 priznanja i učlanjenjem u više međunarodnih institucija...On je najavio da bi u prvoj polovini naredne godine moglo doći do "punog i koordinisanog ozvaničenja osnivanja Vojske Kosova"...Tači je na poslednjoj konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.