Tači: Dijalog će biti nastavljen u narednim danima, ali neće biti lak

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dijalog će biti nastavljen u narednim danima, ali neće biti lak

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači tvrdi da će dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti nastavljen u narednim danima ili nedeljama.

Tači je ocenio da on neće biti lak, ali će, kako je rekao, "biti istorijski i bez alternative".

Govoreći na panelu "Evropa na raskršću" održanom u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma američkog kontinenta u Montrealu, u Kanadi, Tači je rekao ponovio da dijalog treba da se zaključi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "win-win" rezultatom i za Beograd i za Prištinu, "prema sporazumu sa evropskim vrednostima i evropskim standardima", prenosi Radio Kontakt plus.

Prema njegovim rečima, da bi taj proces bio uspešno zaključen, EU bi trebalo da ima rukovodeću ulogu i da unese novu dinamiku, dok od Sjedinjenih Američkih Država očekuje snažnu podršku.

Rusija se dublje uključuje u rešavanje Kosova: Nema zemlje na svetu koja nam je bliska kao Srbija

Tači je ocenio i da "države Zapadnog Balkana nikada nisu imale bolju priliku da izgrade mir".

"Danas svaka država Zapadnog Balkana komunicira normalno jedna sa drugom, svaka država sarađuje jedna sa drugom. Treba da se iskoristi ovaj trenutak i da EU otvori vrata Zapadnom Balkanu", rekao je Tači.

Haradinaj: Nisam ekspert za pregovore sa Srbijom!
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Tači: Dijalog neće biti lak, ali će biti istorijski

Izvor: RTS, 12.Jun.2018

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće nastavljen u narednim danima ili nedeljama, tvrdi predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ocenivši da on neće biti lak, ali će, kako je rekao, "biti istorijski i bez alternative". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.