Tači: Dijalog neće biti lak, ali će biti istorijski

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dijalog neće biti lak, ali će biti istorijski

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće nastavljen u narednim danima ili nedeljama, tvrdi predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ocenivši da on neće biti lak, ali će, kako je rekao, "biti istorijski i bez alternative".
Govoreći na panelu "Evropa na raskršću" održanom u okviru Međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomskog foruma američkog kontinenta u Montrealu, u Kanadi, Tači je rekao ponovio da dijalog treba da se zaključi "vin-vin" rezultatom i za Beograd i za Prištinu, "prema sporazumu sa evropskim vrednostima i evropskim standardima", prenosi Radio Kontakt plus.

Prema njegovim rečima, da bi taj proces bio uspešno zaključen, EU bi trebalo da ima rukovodeću ulogu i da unese novu dinamiku, dok od Sjedinjenih Američkih Država očekuje snažnu podršku.
Tači je ocenio i da "države Zapadnog Balkana nikada nisu imale bolju priliku da izgrade mir".
"Danas svaka država Zapadnog Balkana komunicira normalno jedna sa drugom, svaka država sarađuje jedna sa drugom. Treba da se iskoristi ovaj trenutak i da EU otvori vrata Zapadnom Balkanu", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NASTAVAK DIJALOGA Vučić i Tači u Briselu 27. juna?

Izvor: Blic, 12.Jun.2018

Prištinska televizija Klan Kosova objavila je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sastati u Briselu 27. juna u okviru nastavka dijaloga. Međutim, u kabinetu predsednika Srbije naveli su da nisu dobili poziv za dijalog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.