Tači: Beograd priznaje granice

Izvor: B92, 16.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Beograd priznaje granice

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači tvrdi da će integrisano upravljanje granicama značiti da vlasti u Beogradu priznaju granice i kosovske institucije.

"Smešno je mešati integrisano upravljanje granicom sa pregovorima o granicama. Sama činjenica da Srbija prihvata koncept o kome su pregovarali Kosovo, EU i SAD, takav evropski koncept predstavlja ne samo priznavanje granica, već mogu slobodno da kažem predstavlja i priznavanje institucija Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo od strane Srbije", rekao je Tači na današnjoj sednici vlade.

On je zatražio od institucionalnih rukovodioca da ni pod kojim okolnostima ne mešaju teme koje se tiču granica, jer, po njegovom mišljenju, upravljanje granicama je isti model kao što se primenjuje u Evropi, model koji treba da bude isti sa Albanijom, Makedonijom, Crnom Gorom, pa i sa Srbijom.

Na sednici vlade vođa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri, najavila je da će pitanje integrisanog upravljanja granicom, biti jedna od tema u dijalogu, koji se očekuje vrlo brzo.

Tada će, dodala je ona, biti reči i o regionalnoj saradnji, telekomu i energiji.

Tahirijeva je rekla da za razliku od dosadašnjih postignutih sporazuma, za sporazum o integrisanom upravljanu granicama, biće zahtevano da obe strane potpišu sporazum, ali i Evropska Unija.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Beograd faktički priznaje Kosovo

Izvor: S media, 16.Nov.2011

"Smešno je mešati integrisano upravljanje granicom sa pregovorima o granicama. Sama činjenica da Srbija prihvata koncept o kome su pregovarali Kosovo, EU i SAD, takav evropski koncept predstavlja ne samo priznavanje granica, već mogu slobodno da kažem predstavlja i priznavanje institucija Republike...

Nastavak na S media...

Tači: Beograd priznaje granice Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2011

Premijer samoproklamovane republike Kosova Hašim Tači tvrdi da će integrisano upravljanje granicama značiti da vlasti u Beogradu priznaju granice i kosovske institucije..."Smešno je mešati integrisano upravljanje granicom sa pregovorima o granicama. Sama činjenica da Srbija prihvata koncept o...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.