Svađa Tačija i Haradinaja oko pregovora u Briselu

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa Tačija i Haradinaja oko pregovora u Briselu

U kabinetu kosovskog predsednika Hašima Tačija tvrde da će "Preševska dolina" biti na stolu narednog sastanka u Briselu, a u isto vreme kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da Tači nema njegovu podršku za razgovor o granicama.
Zahtev Albanaca iz "Preševske doline" da se pridruže Kosovu biće tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Tačija u septembru, tvrde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kancelariji kosovskog predsednika, prenose Zeri.

U kancelariji su za ovaj prištinski list rekli da tačan datum sastanka Vučića i Tačija još nije utvrđen, ali da će on biti održan početkom sledećeg meseca, navodi se u pres-klipingu Unmika.
Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca u Preševu, za list Epoka e re dodaje da pridruživanje "Preševske doline" Kosovu neće imati "domino efekat" na ostale zemlje Zapadnog Balkana.
Mustafa tvrdi i da "Preševska dolina" nikad neće odustati od svog zahteva da bude deo Kosova.
U međuvremenu se oglasio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekavši da Tači ne uživa njegovo podršku za eventualno otvaranje razgovora o promeni granica Kosova u poslednjoj fazi dijaloga sa Beogradom.
"Ako Tači iznese tu temu na sto, onda to radi bez moje podrške", naveo je Haradinaj, prenosi Koha.
Istakao je da ne želi da se oseća odgovornim ako dođe do promena granica Kosova.
"Prva faza je davanje poverenja predsedniku da predstavlja zemlju u tom procesu. A druga faza je sadržaj. Predsednik ima moje podršku za razgovore o uzajamnom priznanju sa Srbijom. Ali nema moju podršku da razgovara o granicama", rekao je Haradinaj novinarima.
Rekao je da nije zainteresovan da se o toj temi uopšte razgovara, navodi se u pres-klipingu Unmika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tačijev kabinet: Preševska dolina tema dijaloga u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2018

Zahtev Albanaca iz Preševske doline da se pridruže Kosovu biće tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija u septembru, tvrde u kancelariji kosovskog predsednika, prenosi "Zeri". U kancelariji su za ovaj prištinski list rekli da tačan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tači tvrdi: Preševska dolina "na stolu" narednog sastanka u Briselu

Izvor: Blic, 23.Avg.2018

Zahtev Albanaca iz Preševske doline da se pridruže Kosovu biće tema predstojećeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija u septembru, tvrde u kancelariji kosovskog predsednika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.