Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2024, 16:55

Suđenje Tačiju: Tužioci smanjuju broj svedoka sa najavljenih 300 na manje od 200

Broj svedoka tužilaštva na haškom procesu bivšem komandantu OVK Hašimu Tačiju, optuženom za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, biće smanjen sa ranije najavljenih 300 na manje od 200, predočili su tužioci. Suđenje Tačiju i saoptuženim Kadriju Veseljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Kransnićiju počelo je 3. aprila prošle godine, a do sada je sud saslušao samo 47 svedoka optužbe.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Suđenje Tačiju: Svedok na srpskom jeziku opisao zlostavljanje OVK u Prizrenu 1999.

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2024, 14:23

Na haškom procesu bivšem vođi OVK Hašimu Tačiju i saoptuženima za ratne zločine na Kosovu i u Albaniji, zaštićeni svedok optužbe je danas opisao kako ga je OVK, u leto 1999. u Prizrenu, otela i zlostavljala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.