Srpska lista obezbedila kvorum za izbor Tačija

Izvor: Mondo, 26.Feb.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista obezbedila kvorum za izbor Tačija

Komandant terorističke OVK Hašim Tači, zvani Zmija, u Srbiji osuđen na dugogodišnju robiju, izabran je za predsednika Kosova. Tači se zahvalio Srpskoj listi jer je glasala za njega. Predsednik te liste, međutim, tvrdi da to nije tačno.

Foto: Screenshot

Tači, predsednik Demokratske partije Kosova, posebno se zahvalio poslanicima Srpske liste na podršci.

SIMIĆ: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << NISMO PODRŽALI TAČIJA

Simić je u izjavi za Tanjug istakao da su poslanici Srpske liste danas bili prisutni u kosovskoj skupštini tokom sva tri kruga glasanja za kosovskog predsednika, ali nisu dali podršku nijednom od dvojice kandidata. Zbog toga su glasački listići poslanika Srpske liste, kako je dodao, proglašeni nevažećim.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić naveo je u  pisanoj izjavi, međutim, da ta lista nije učestvovala u izboru predsednika Kosova. 

"Poslanici Srpske liste nisu želeli da biraju stranu u sporu koji polarizuje albansku zajednicu. Ubuduće će svaka partija kosovskih Albanaca, koja želi da obezbedi srpsku podršku, morati da računa s tim da Srbi žele da imaju jednu od tri najvažnije političke funkcije u Prištini", naveo je Simić u saopštenju.

"Jedina svrha našeg učešća u političkom životu u Prištini jeste borba za dobrobit srpske zajednice, koja je danas najugroženija nacionalna grupa u Evropi. Ne želimo da političkim radikalizmom dajemo izgovore onima koji žele da srpska zajednica bude dodatno obespravljena i zato ćemo nastaviti da konstruktivnim delovanjem utičemo na stabilizaciju političkih, bezbednosnih i ekonomskih prilika na Kosovu i Metohiji", poručio je Simić u saopštenju.

Poslanici Srpske liste su svojim prisustvom dali kvorum za održavanje sednice na kojoj je Tači izabran za predsednika Kosova.

U Srbiji osuđen na dugogodišnju robiju

Sud u Prištini ga je 1997. zajedno sa grupom pripadnika OVK, na čelu sa komandantom OVK Ademom Jašarijem, u odsustvu osudio na dugogodišnju robiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.