Izvor: RTS, 21.Okt.2020, 06:11

Savet bezbednosti danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu

Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa o stanju na Kosovu i Metohiji.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres je u izveštaju optužio Hašima Tačija i Kadrija Veseljija da opstruišu rad Specijalnog suda za zločine OVK.
Guteres je ocenio da su pandemija koronavirusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << politička kriza i najava optužnica za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i šefa Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija dodatno uzburkale ionako krhku političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu.
Ujedinjene nacije su, takođe, navele da se u proteklih šest meseci na Kosovo vratilo 189 osoba, od čega su većina Srbi, kao i da se od 1999. godine vratilo nešto više od 28.000 osoba.
Generalni sekretar UN u izveštaju je pozdravio nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, navodeći da je primetna nova energija usmerena ka normalizaciji odnosa.
Prethodna sednica Saveta bezbednosti na kojoj se raspravljalo o Kosovu održana je onlajn 24. aprila i tada je predstavljen izveštaj šefa UNMIK-a Zahira Tanina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na sednici SB UN: Priština obmanula ne samo Srbiju već i EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio na sednici Saveta bezbednosti da je Priština obmanula ne samo Srbiju već i EU jer je nakon potpisivanja Briselskog sporazuma odbila da ga sprovede i formira Zajednicu srpskih opština, sa obrazloženjem da nije u skladu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Savet bezbednosti o Kosovu: Opstrukcije, pohvale i oštra upozorenja

Izvor: RTS, 21.Okt.2020

Ometanje rada Specijalnog suda za zločine OVK, budućnost Misije UN na Kosovu i pregovori Beograda i Prištine dominirali su sednicom Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu u prethodnih šest meseci. SAD i Nemačka za preispitivanje budućnosti UNMIK-a, Rusija žestoko protiv. Srbija traži...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.