Читај ми!

Savet bezbednosti danas o izveštaju generalnog sekretara UN o Kosovu

Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa o stanju na Kosovu i Metohiji.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres je u izveštaju optužio Hašima Tačija i Kadrija Veseljija da opstruišu rad Specijalnog suda za zločine OVK.

Guteres je ocenio da su pandemija koronavirusa, politička kriza i najava optužnica za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i šefa Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija dodatno uzburkale ionako krhku političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu.

Ujedinjene nacije su, takođe, navele da se u proteklih šest meseci na Kosovo vratilo 189 osoba, od čega su većina Srbi, kao i da se od 1999. godine vratilo nešto više od 28.000 osoba.

Generalni sekretar UN u izveštaju je pozdravio nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, navodeći da je primetna nova energija usmerena ka normalizaciji odnosa.

Prethodna sednica Saveta bezbednosti na kojoj se raspravljalo o Kosovu održana je onlajn 24. aprila i tada je predstavljen izveštaj šefa UNMIK-a Zahira Tanina.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво