Rakić: Neprimerena izjava Tačija

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Neprimerena izjava Tačija

Kosovska Mitrovica -- Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić smatra da je izjava Hašima Tačija o novopostavljenom "Parku mira" neprimerena.

Rakić je podsetio da je još uvek aktuelni kosovski premijer Hašim Tači, zajedno sa nekadašnjim srpskim premijerom Ivicom Dačićem, garant Briselskog sporazuma.

Tači je rekao da je ''Park mira sraman čin postavljanja nove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << barikade", te "neprijatna, opasna, iznad svega nezakonita igra", a gradonačelnik Severne Mitrovice Rakić naglašava da je takva izjava neprimerena za, kako je naveo "mirotvorca, (Tačija) koji je potencijalni kandidat za Nobelovu nagradu za mir".

"Tači je zajedno sa nekadašnjim premijerom Srbije Ivicom Dačićem i (visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost) Ketrin Ešton, garant Briselskog sporazuma, ali i mira i napretka koji nas očekuju u ovom periodu stabilizacije odnosa srpskog i albanskog naroda", istakao je Rakić, navodi se u saopštenju u kome se i dodaje da ga je iznenadila ovakva Tačijeva reakcija.

On je pozdravio izjavu zamenice kosovskog premijera Edite Tahiri, koja je rekla da je došlo do velike promene u načinu razmišljanja Srba sa severa i navela da "Srbi sa severa, umesto o barikadama, sada razmišljaju o parkovima".

Pozvao je i predstavnike međunarodne zajednice, pre svega ambasade, Euleks i EU da podrže "Park mira" i njegove napore da se, kako je kazao, istinskim procesom, dođe do normalizacije odnosa dva naroda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić: Neprimerena Tačijeva izjava o Parku mira

Izvor: RTS, 20.Jun.2014

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić izjavio je da je neprimerena izjava premijera Kosova Hašima Tačija o novopostavljenom "Parku mira"...Rakić je podsetio da je Tači zajedno sa nekadašnjim srpskim premijerom Ivicom Dačićem garant Briselskog sporazuma, prenosi Tanjug...Tači...

Nastavak na RTS...

Rakić: "Park mira" - put ka pomirenju

Izvor: RTS, 21.Jun.2014, 16:03

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić pozvao je predstavnike međunarodne zajednice, da podrže "Park mira" i njegove napore da se "istinskim procesom" dođe do normalizacije odnosa Srba i Albanaca na Kosovu. .."Pozivam međunarodne zajednicu, pre svega ambasadore i visoke predstavnike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.