Priština: Protest protiv promene granice

Izvor: Mondo, 29.Sep.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Protest protiv promene granice

U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK).

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

U centru Prištine okupilo se nekoliko hiljada pristalica pokreta Samoopredeljenje iz svih većih gradova na Kosovu, demonstrirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv predloga predsednika Hašima Tačija o korekciji granica sa Srbijom.

Gde je bio Tači?

Demonstranti su, kako se navodi, aplauzima dočekali vođu pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija na Trgu Skenderbega.

"Sa lopovima nema države", "Aljbin Kurti", "Dolinu volimo kao Prištinu", "Demokratija", samo su neke od parola koje su građani nosili na današnjem protestu, navodi RTK

"Protesti naroda Kosova protiv avantura i igranja predsednika pokazuju da narod voli Republiku i spreman je da je brani čak i od svog predsednika. Tači je jednodnevni predsednik i zabrinut je zbog svoje stolice", poručio je Kurti sa protesta.

Kurti je, kako prenosi RTK, ocenio i da predsednik Kosova povlači poteze koji mogu izazvati tragične posledice.

Skup je proteko bez incidenata, a tokom protesta saobraćaj u centru Prištine bio je blokiran.

Protest u Prištini održan je danas u vreme dok je Hašim Tači, uz jako obezbeđenje specijalnih jedinica ROSU, boravio na severu Kosova i posetio hidroenergetki kompleks Gazivode.

Protiv "korekcije granica", ili "razmene teritorija" (sever Kosova za Preševsku dolinu u centralnoj Srbiji) kako se to tumači u Beogradu, izjasnio se i premijer Kosova Ramuš Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Završen protest protiv Tačija u Prištini

Izvor: Danas, 29.Sep.2018

U Prištini je danas održan protest pripadnika pokreta Samoopredeljenje, koji se protive ideji predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom, a okupljanje je proteklo bez incidenata, javila je Radio-televizija Kosova (RTK). Članak Završen protest protiv Tačija u Prištini se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.