Samoopredeljenje organizuje protest zbog granica

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje organizuje protest zbog granica

Pokret Samoopredeljenje sutra u Prištini organizuje protest protiv redefinisanja granica.

Protest će biti organizovan protiv redefinisanja granica kao dela konačnog pravno obavezujućeg sporazuma u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Prema do sada poznatim informacijama protestu se neće priključiti nijedna druga stranka opozicije.

Iz Demokratskog saveza Kosova rekli su da se neće pridružiti protestu jer smatraju da za to nije vreme i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će sami organizovati protest ako budu doneli odluku o tome.

Na protestu neće učestvovati ni druga opoziciona stranka, Socijaldemokratska partija Kosova, iz koje su za prištinske medije izjavili da nisu dobili poziv za učešće.

Prvi put od kada organizuje proteste Samoopredeljenje je okupljanje prijavilo Policiji Kosova sa kojom su imali zajednički sastanak oko organizacije i obezbeđivanja uslova za očuvanje reda i mira.

Policija Kosova danas je saopštila da je sačinila poseban operativni plan za protest kako bi se obezbedio mir i red.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Prištini protest protivnika korekcije granica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 13:39

U Prištini je počelo okupljanje građana na protestu koji organizuje opozicioni pokret Samoopredeljenje, a protiv ideje kosovskog predsednika Hašima Tačija o korekciji granice sa Srbijom...Protivnici ove ideje iz više kosovskih gradova već su stigli u Prištinu, dok se dolazak iz drugih najavljuje...Saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.