Predsednica Hrvatske na Tačijevoj inauguraciji

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Hrvatske na Tačijevoj inauguraciji

Inauguraciji Hašima Tačija za predsednika Kosova prisustvovaće predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i zvaničnici više od 50 zemalja, piše Danas.

Među ostalim gostima na svečanosti će se naći i predsednik Albanije Bujar Nisani, premijer Albanije Edi Rama, ministar spoljnih poslova Crne Gore Igor Lukšić, predsednik slovenačkog parlamenta Milan Brglez, zvaničnik Stejt departmenta Hojt Ji, predstavnici zemalja "kvinte", izaslanik nemačke kancelarke Angele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Merkel.

"Predstavnici više od 50 zemalja, od Kanade i Kostarike do Gane i Norveške dolaze na svečano polaganje zakletve", kažu izvori Danasa. Na inauguraciji novog kosovskog predsednika Hašima Tačija, učestvovaće 56 državnih delegacija, kao i predstavnici svih država regiona osim Srbije i Bosne i Hercegovine, tvrde za Danas nezvanično diplomatski izvori iz Prištine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić potvrdio je danas da inauguraciji u Prištini neće prisustvovati ni predsednik ni premijer Srbije, a ni on, kao ni srpski poslanici u Skupštini Kosova. Kako prenose kosovski mediji, ceremonija se organizuje se na trgu Skenderbeg.

Stručnjaci za bezbednost ne isključuju mogućnost da opozicija, pre svega pokret Samoopredeljenje, preduzme korake koji bi "pokvarili" tok tog događaja, imajući u vidu višemesečne potrese na političkoj sceni Kosova, uključujući blokadu parlamenta i upotrebu suzavca u skupštini.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.