Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Lideri regiona u Mostaru o ekonomskoj saradnji 12. aprila

BANJALUKA - Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je danas u Banjaluci da će na predstojećem privrednom skupu u Mostaru, 12. aprila, osim srpskog premijera Aleksandra Vučića, prisustvovati i drugi lideri iz regiona i sveta.

Čović je rekao da neophodna ekonomska saradnja na čemu moraju raditi svi nivoi vlasti u BiH.

Dodao je da će toj manifestaciji u Mostaru prisustvovati i drugi lideri iz regije -predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsednici Crne Gore, odnosno Slovačke Filip Vujanović i Andrej Kiska, predstavnici vlade Turske...

Čović je rekao da će tom prilikom biti održan i niz bilateralnih sastanaka.

"Ne možemo bez vlasti u Republici Srpskoj praviti evropski put BiH", rekao je Čović novinarima i naveo da političke razlike ne mogu biti prepreka da se BiH otvara na evropskom putu i u ekonomskom smislu.

Ekonomska stabilnost je i uslov da mladi ljudi ne odlaze iz BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bjelogrlić: Kulturni identitet pomaže malim narodima da opstanu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2016

BANJALUKA - Kulturni identitet je nešto što pomaže malim narodima da opstanu, te u manjim sredinama kulturna politika treba biti što jača, poručio je danas u Banjaluci glumac Dragan Bjelogrlić...Bjelogrlić smatra da je kulturna politika neophodna, kao što je neophodna i privredna, ekonomska...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.