Nadam se da je Tači stavljen van igre

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 13:28

"Nadam se da je Tači stavljen van igre"

Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber izjavio da se nada da je EU vratila "pod kontrolu" dijalog između Beograda i Prištine.

On je rekao i da se glavnu reč više ne vode SAD i Ričard Grenel, kao i da se nada da je Hašim Tači stavljen van dogovora vezanih za dijalog.

On je za portal Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << online ocenio da je vidljivo ponovno jedinstvo EU po pitanju Kosova uz opasku da je tome doprinelo verovatno to što se Grenel suviše vezao za ličnosti dva predsednika.

"Na kraju krajeva, nije bez razloga EU vodila proces dijaloga, a ne SAD, jer EU ima nešto suštinski da ponudi Srbiji i Kosovu kako bi postigli dogovor o normalizaciji međudržavnih odnosa, a SAD imaju da ponude mnogo manje. Međutim, ne treba potpuno isključiti dodatne smetnje iz Vašingtona", rekao je Veber.

Upitan šta očekuje od video samita u petak i da li Nemačka i Francuska imaju nešto novo da ponude Beogradu i Prištini, Veber kaže da očekuje "ozbiljno resetovanje pregovora, definisanja principa i ciljeva i sadržaja pregovora".

Prema njegovim rečima, to što se nudi Beogradu i Prištini je ono što se nudilo na početku političkog dijaloga, što je bilo dovoljno da se postigne prvi napredak ka punoj normalizaciji bilateralnih odnosa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veber: EU vratila kontrolu nad dijalogom Beograd-Priština

Izvor: Danas, 08.Jul.2020

Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber izrazio je nadu da se Evropska unija (EU) vratila "pod kontrolu" dijalog između Beograda i Prištine i da glavnu reč više ne vode Sjedinjene Države i Ričard Grenel.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.