NP „Otadžbina“ objašnjava kako je to trenutno stanje na KiM, nasleđe Aleskandra Vučića

Izvor: KMnovine.com, 18.Jun.2023, 11:40

NP „Otadžbina“ objašnjava kako je to trenutno stanje na KiM, nasleđe Aleskandra Vučića

NP „Otadžbina“ objašnjava kako je to trenutno stanje na KiM, nasleđe Aleskandra Vučića NP „Otadžbina“ je ukratko objasnila koji su to potezi Aleksandra Vučiča direktno doveli do sadašnjeg katastrofalnog srtanja na Kosovu i Metohiji i egzodusa Srba na tom prostoru. Saopštenje prenosimo u celosti


   
Sa Hašimom Tačijem, pred domaćim sudom osuđenim ubicom srpskih policajaca a pred međunarodnim optužen za brojne zločine, >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Vučić je tesno sarađivao uvodeći Kosovo  imetohiju u bezizlazno stanje koje će opet nanet brojne žrtve Srbima 

   




Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje ultimatum SAD da se iz srpskog zatvora puste tri kosovska policajca koji su bili u pokušaju izvođenja terorističkih akcija na tlu Republike Srbije kako kaže predsednik Srbije. On takođe kaže da su oni zatečeni u dubini 1.8 km sa dugim cevima i specijalnom opremom iz čega sleduje da njihove namere na teritoriji uže Srbije nisu bile nimalo prijateljske.


Ovo tim pre ako se ima u vidu izjava predsednika separatističke vlade u Prištini Aljbina Kurtija koji kaže da što se Srba na severu KiM tiče jedan deo treba pohapsiti a drugi proterati u centralnu Srbiju. Ovakva izjava nije mnogo gora od stava načelnika ustaške ideologije u Hrvatskoj Anta Pavelića koji je zagovarao da tamošnje Srbe jednu trećinu treba pobiti, drugu treba proterati a treću pokatoločiti.

Nažalost, ono što ne možemo da prenebregnemo jeste da je za sadašnji težak položaj Srba na KiM krivac upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zbog njegovog tzv. kontra mitinga radi očuvanja svoje fotelje on je povukao više od 10 hiljada Srba sa Kosova i Metohije za odlazak u Beograd.



   
"Plesom do snova" emisija u kojoj je učestvovao Aleksandar Vučić a čiji naslov odlično ilustruje politički politički kvalitet i ozbiljnost aktuelnog predsednika Srbije.
   



Ljudi su odvoženi autobusima albanskih autoprevoznika sa KiM koji sigurno da tako ne bi postupili da nisu imali dozvolu Aljbina Kurtija. Neobično je da predsednik Srbije koji smatra predsednika separatističke vlade političkim protivnikom od njega traži autobuse da bi sačuvao svoju diktatorsku stolicu. Da mu je stvarno politički protivnik on bi autobuse uzeo iz Crne Gore, Makedonije, Bugarske... Ovakva politička usluga Aljbina Kurtija Aleksandru Vučiću normalno je da ima i svoje političke koncesije.



Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ mora da podseti građane Srbije na sledeće činjenice: dok danas ROSU policija hara, hapsi, tuče i maltretira Srbe to nije moglo da se desi pre dolaska na vlast Aleksandra Vučića. Briselskim sporazumom 2013. godine on je razorio odbranu Srba. A kada Srbi na severu KiM nisu hteli da učestvuju na lokalnim separatističkim izborima 03. novembra 2013. godine od južnog krila NATO pakta zatražio je da mu dozvoli da samo 45 minuta sa svojim bezbedonosnim snagama uđe na sever KiM da discipliju neposlušne Srbe.
Svi mediji su o tome tada izveštavali. I ne samo to. Na ponovljenim lokalnim izborima biračke kutije pored KFOR-a i EULEKS policije zajednički su čuvale i nadzirale ROSU policija iz Prištine i srpska žandarmerija u civilu. Upravo zalaganjem Aleksandra Vučića ROSU policija se prvi put pojavila na severu KiM i ona je njegovo političko nasleđe.


   
Vučić 2009.    
Naopaka, antisrpska i antidržavna nacionalna politika Aleksandra Vučića prouzrokovala je egzodus Srba sa severa južne srpske pokrajine.
Uostalom, čega se god ovaj vladar dočepao to je upropastio. Pristajući na francusko-nemački predlog on se faktiči odrekao južne srpske pokrajine jer u tački dva ovog sporazuma decidirano stoji da Srbija prihvata teritorijalnu celovitost, nezavisnost i suverenost samoproglašene republike Kosovo.

Ono što takođe može da se primeti jeste da u sadašnjem vremenu progona Srba „Srpska lista“ i dalje boravi u seprastističkoj skupštini u Prištini a samozvani ministar Nenada Rašić podržava sve progone koje Aljbin Kurti vriši nada srpskim narodom. Uostalom od kvislinga se drugo i ne može očekivati.
Druga stvar koja takođe boli jeste da se najveći broj hapšenja Srba odigrava na administrativnim prelazima koji su integrisani i na samo jedan metar od pripadnika srpske policije. Bruka i sramota za aktuelnu vlast a i za srpsku dražvau.

Jedini lek za nevolje Srba na Kosovu i Metohiji je odlazak Aleksandra Vučića sa vladarskog trona. Jer u istoriji srpske države nije bilo vladara koji je tako bezočno izdavao srpske nacionalne i dražavne interese kao što to radi Aleksandar Vučić.
Stoga su u potpunosti opravdani protesti koji su se čuli u Kosovskoj Mitrovici koji su za sadašnju situaciju optužili predsednika Srbije uzvikujući reči „izdaja“, kao i nazivajući predsednika Srbije već uobičajenom pogrdnom terminologijom.


Kosovska Mitrovica
18.06.2023. godine Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“






* * *

KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.