Makalister i Šoltes: Snažna podrška naporima Vučića i Tačija

Izvor: RTS, 05.Sep.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makalister i Šoltes: Snažna podrška naporima Vučića i Tačija

Izvestioci Evropskog parlamenta za Srbiju i Kosovo, Dejvid Makalister i Igor Šoltes, podržali su napore predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija da postignu sporazum o celovitoj normalizaciji odnosa, ocenjujući da bi to bilo istorijsko ostvarenje.
"Snažno podržavamo napore predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučića i Tačija, kao i visoke predstavnice Mogerini da se dođe do sporazuma koji će biti održiv, u skladu sa međunarodnim pravom i na dobrobit celog regiona", navode Makalister i Šoltes u zajedničkom saopštenju posle sastanka sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Dijalog predsednika Vučića i Tačija je izuzetno "važan za budućnost Srbije i Kosova i za stabilnost celog Zapadnog Balkana", naveli su izvestioci EP.
Ocenili su da su razgovori Beograda i Prištine "puni izazova", ali da bi bi pozitivan ishod "otključao" put ka članstvu u EU i učvrstio dobrosusedske odnose u regionu.
"Obostrano prihvaćeni sporazum bio bio istorijsko postignuće", saopštili su Šoltes i Makalister.
Naglasili su da će Evropski parlament nastaviti da pruža podršku dvojici predsednika i Visokoj predstavnici u nastojanju da dođu do uspešnog ishoda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podrška Vučiću i Tačiju za postizanje sporazuma

Izvor: Blic, 05.Sep.2018

Izvestioci EP za Kosovo i Srbiju Igor Šoltes i Dejvid Mekalister poručili su danas nakon sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini da podržavaju napore Aleksandra Vučića i Hašima Tačija da postignu sveobuhvatni sporazum u okviru međunarodnog prava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.