Kurti odbio i drugi Tačijev poziv na konsultacije o mandataru za sastav vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti odbio i drugi Tačijev poziv na konsultacije o mandataru za sastav vlade

Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti obavestio je predsednika Kosova Hašima Tačija da se ne može odazvati ni drugom pozivu na konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, najavljene za 20 časova, navodeći da trenutno nije na teritoriji Kosova.

Tači je tokom jutra pozvao Kurtija na konsultativni sastanak u 13.30, a pošto je prvi poziv lider Samopredeljenja odbio, predsednik Kosova je uputio novi poziv na razgovor večeras u 20 časova.

"Hvala vam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na pozivima da se danas sastanemo. Pozivi su najpre objavljeni na socijalnim mrežama da bi kasnije pristigli u našu kancelariju. Pošto sam van zemlje, ne mogu da dođem ni večeras, a o kandidatu za formiranje vlade razgovaraćemo narednih dana. Istovremeno razmatramo i članove Ustava koji su spomenuti u vašim pismima", naveo je Kurti.

Iz pokreta Samoopredeljenje je saopšteno da će Kurti ubrzo obavestiti Tačija o "danima i satima mogućeg sastanka".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kurti odbio i drugi Tačijev poziv na konsultacije o mandataru za sastav vlade

Izvor: Danas, 27.Dec.2019

Lider Pokreta Samoopredjeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti odbio je drugi put danas poziv predsednika Kosova Hašima Tačija da dođe na konsultativni sastanak.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.