Konačno dobra vest: Kurti i Konjufca svedoče protiv Tačija i Veseljija

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Konačno dobra vest": Kurti i Konjufca svedoče protiv Tačija i Veseljija

Osnovno tužilaštvo u Prištini pozvalo je Aljbina Kurtija i Glauka Konjufcu da sutra daju iskaz po krivičnoj prijavi Hašima Tačija i Kadri Veseljija.

Krivičnu prijavu podneli su pre sedam mesecii.

Kurti i Konjufca su krivičnu prijavu protiv Tačija i Veseljija podneli zato što su lažno svedočeći pod zakletvom u postpku protiv organizacije "Oko naroda", optužili dvojicu predstavnika Samoopredeljenja da su deo te organizacije, koja se smatra terorističkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U saopštenju Pokreta Samoopredeljenje podseća se da je krivična prijava protiv Tačija i Veseljija podneta 25. aprila ove godine, prenela je prištinska Gazeta Expres u svom onlajn izdanju.

"Konačno dobra vest, nakon sedam meseci tužilaštvo je počelo da se bavi ovim slučajem i stigao je poziv da predstavnici Pokreta, Albin Kurti i Glauk Konjufca, sutra izađu pred tužilaštvo i daju svoje iskaze o ovom slučaju", saopšteno je iz Pokreta Samoopredeljenje.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti sutra svedoči protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija

Izvor: Blic, 17.Dec.2019

Osnovno tužilaštvo u Prištini pozvalo je predstavnike Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija i Glauka Konjufcu da sutra daju iskaz po krivičnoj prijavi, koju su pre sedam meseci podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i lidera DPK Kadri Veseljija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.