Ko je naložio hapšenje Đurića i zašto?

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je naložio hapšenje Đurića i zašto?

Šef Kosovske policije, Špend Madžuni, tvrdi da je naredbu za hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije Marka Đurića dala kosovska vlada, piše prištinski portal GazetaExpres, koji je prethodno objavio da je naredbu za hapšenje dao predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači.

Portal, naime, navodi da je, nakon jučerašnjeg hapšenja i puštanja Đurića, Madžuni pred parlamentarnom komisijom podneo izveštaj o jučerašnjoj operaciji po nalogu vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Imali smo odluku vlade da se zaustavi ulazak Đurića i mi smo je implementirali - rekao je Madžuni.

On tvrdi da je hapšenje Đurića naložila kosovska vlada, piše Express uz napomenu da se premijer Ramuš Haradinaj još nije oglasio povodom jučerašnje situacije.

Pozivajući se na svoje izvore, međutim, portal piše da premijer Haradinaj nije bio uključen u plan hapšenja, već da je sve planirano u kabinetu Tačija.

- Nije bilo drugih optužbi protiv Đurića, već samo zabrana ulaska - rekao je šef kosovske policije i dodao da nije bilo otpora pripadnika policije na severu.

- Nije bilo nepoštovanja naredbi od bilo koga - rekao je Madžuni odgovarajući na pitanje da li je odbio pomoć komandanta policije na severu tokom jučerašnje akcije.

Portal, takođe, navodi da je hapšenje Đurića u Kosovskoj Mitrovici "ohladilo" odnos Tačija i Haradinaja zato što je, kako navode, predsednik "zaobilazio" premijera u sprovođenju akcije Specijalne policijske jedinice hapšenja Đurića.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ko je naložio hapšenje Đurića i zašto?

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2018

Šef Kosovske policije, Špend Madžuni, tvrdi da je naredbu za hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije Marka Đurića dala kosovska vlada Šef Kosovske policije, Špend Madžuni, tvrdi da je naredbu za hapšenje šefa Kancelarije Vlade Srbije Marka Đurića dala kosovska vlada,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.