Ko je iz optužnice obrisao Tačija, Ljimaja, Selimija?

Izvor: RTS, 26.Okt.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je iz optužnice "obrisao" Tačija, Ljimaja, Selimija?

Jedan od bivših lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova Sabit Geci izjavio je da su u prvoj optužnici za ratne zločine protiv njega bila i imena Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Fatmira Ljimaja, Jakupa Krasnićija i Redžepa Selimija, piše "Bota sot".
Geci, koji je godinama slovio za Tačijevu "udarnu pesnicu", rekao je da je osnovna verzija optužnice promenjena, pa su optužnicom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obuhvaćene osobe koje mu nisu bile poznate, prenosi prištinski Bota sot. 

Sabit Geci bio je prvi značajni komandant koga je uhapsila UNMIK policija, što je izazvalo priličan lom u Prištini, ali je Geci nešto kasnije oslobođen.
Trenutno izdržava kaznu zatvora zbog ratnih zločina, a posmatrači u Prištini smatraju da će se Geci najvarovatnije naći i na listi optuženih pred novoformiranim specijalnim sudom za zločine OVK.
Sabit Geci, "Veliki gazda" prištinske mafije i jedan od bivših komandanata OVK, osuđen je na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih protiv civila u dva logora na severu Albanije.
Geci je jedan od osnivača OVK, saradnik Hašima Tačija i čovek koji godinama slovi za šefa mafije, o čemu svedoči i njegov ratni nadimak "Big bos" ili "Veliki gazda". Geci je 2001. godine osuđen na pet godina zatvora zbog iznuđivanja novca. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vukčević: Radimo na slučaju Bitići

Izvor: B92, 27.Okt.2015, 12:23

Tužilaštvo za ratne zločine radi na slučaju Bitići, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević...On je dodao da ne može da govori o toku optužnice, jer je ona tajna..."Dokle je stigla optužnica ne mogu da kažem, jer je tajna. Mogu samo da kažem da radimo na tome", rekao je Vukčević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.