Hašim Tači stigao u Hag

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 19:23

Hašim Tači stigao u Hag

Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u Hag kao gost Specijalnog tužilaštva gde će sutra biti saslušan, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Tači danas nije prisustvovao sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova kojim je predsedsavao kosovski premijer Avdulah Hoti.

"Prema našim izvorima Tači nije učestvovao na ovom sastanku, jer je oko 15 časova napustio aerodrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Tirani kako bi stigao na sutrašnje saslušanje u Hag, gde će ga braniti britanski advokat Džefri Najs", javlja TV Kljan Kosova.

U optužnici se navodi da su Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i drugi osumnjičeni za oko 100 ubistava.

Zločini predstavljeni u nacrtu optužnice uključuju stotine identifikovanih žrtava kosovskih Albanaca, Srba, Roma i političkih protivnika.

U decembru 2011. godine, švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Saveta Evrope u kome je navedeno nekoliko bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova koji su umešani u ratne zločine.

Skupština Kosova usvojila je zakon o osnivanju Specijalnog suda u avgustu 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hašim Tači stigao u Hag

Izvor: Danas, 12.Jul.2020

Predsednik Kosova Hašim Tači stigao je u Hag gde će sutra biti saslušan pred Specijalnim tužilaštvom, javlja prištinska televizija Kljan Kosova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.