Haradinaj poručio Tačiju da nema promene granica Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj poručio Tačiju da nema promene granica Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je danas rekao predsedniku Hašimu Tačiju da "u procesu normalizacije odnosa sa Srbije ne može biti promene niti redefinisanja granica", za šta se zalaže kosovski predsednik.

Tači je, kako javljaju prištinski mediji, na ceremoniji ponovnog sahranjivanja boraca Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u mestu Marina, u opštini Srbica, koje je proglasio herojima Kosova, kazao da se zalaže za korekciju granica kao jednom od rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za postizanje konačnog sporazuma za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Na to je u govoru pred učesnicima ceremonije reagovao Haradinaj.

"Jačamo državu u privredi, unutrašnjoj i spoljnoj politici, da bi sačuvali Kosovo, da sačuvamo njenu teritoriju, da sačuvamo nepovredivim njene granice od bilo koga, bio on (Tači) ovde, ili bilo gde drugde, zato što su nam ove granice u amanet ostavili ovi koje smo danas pokopavali", rekao je Haradinaj.

Od početka i pojavljivanja ideje o korekciji granica Haradinaj se protiv takvoj ideji, jer, kako je rekao, "promena granica vodi u rat".

Ovo je prvi put da se Haradinaj javno i direktno suprostavio Tačijevom planu, odnosno da je rekao da će zaštiti granicu od namera za promenu granica.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.