Haradinaj: Ovlašćenja predsednika Kosova jasna, granice nisu u Tačijevoj nadležnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ovlašćenja predsednika Kosova jasna, granice nisu u Tačijevoj nadležnosti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su ovlašćenja predsednika Kosova jasna i da teritorija i granica Kosova nisu u njegovoj nadležnosti.

"Predsednik Kosova (Hašim Tači) predstavlja zemlju, teritorije i granice nisu u nadležnosti predsednika. To je deo suvereniteta i integriteta Kosova i to je Ustavna kategorija. Kod nas se Ustav poštuje", rekao je Haradinaj za televiziju Prva, govoreći na srpskom.

Upitan da li postoji mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo prihvati razgraničenje, onako kako ga vidi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Haradinaj je rekao "ne".

"To je veoma pogrešan pravac da se priča o tome. Već smo prošli kroz to 1990-ih. Imamo ove granice i možda i nismo svi zadovoljni tim granicama, ali ako ni ovo ne poštujemo, šta će biti onda", rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haradinaj na srpskom: Prošli smo kroz to devedesetih VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2018

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da su ovlašćenja predsednika Kosova jasna i da teritorija i granica Kosova nisu u njegovoj nadležnosti..."Predsednik Kosova (Hašim Tači) predstavlja zemlju, teritorije i granice nisu u nadležnosti predsednika. To je deo suvereniteta i integriteta Kosova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.