Ferhat Dinoša prvi ambasador Crne Gore u Prištini

Izvor: RTS, 24.Okt.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferhat Dinoša prvi ambasador Crne Gore u Prištini

Prvi ambasador Crne Gore u Prištini Ferhat Dinoša, predao je akreditivna pisma kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju, koji je rekao da je zadovoljan što je Crna Gora podigla zastupanje na Kosovu na nivo ambasadora.
"Radićemo na tome da produbimo saradnju između dve države i da promovišemo mir, stabilnost, saradnju, dobro susedstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i integracije u NATO i u EU za ceo region", rekao je Dinoša, na ceremoniji predaje akreditiva.

U saopštenju  iz kabineta kosovskog predsednika navodi se da su "odnosi sa Crnom Gorom su izvanredni susedski odnosi".
"Crna Gora je donela pravednu odluku kada je priznala Kosovo, i nasuprot pritiscima koje je imala, i nastavlja da podržava Kosovo u svim međunarodnim organizacijama i forumima, i zahvalni smo vam na tome", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.