Đini: Tači nema ustavno pravo da smeni Haradinaja

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đini: Tači nema ustavno pravo da smeni Haradinaja

Ardian Ðini, iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke Ramuša Haradinaja, izjavio je da Hašim Tači nema ustavno pravo da smeni premijera.

Tači je u ponedeljak na konferenciji za novinare zapretio Haradinaju smenom, ukoliko nastavi da se suprotstavlja svakoj inicijativi za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i da preti ratom.

Đini je u intervjuu za televiziju Klan Kosova rekao da je Tačijeva ideja o korekciji granica opasna.

- Ako političar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ima ideju ili viziju, najbolji način da je ostvari jeste da ubedi narod u nju. Ovo pitanje je, po mom mišljenju, problematično kad neko ima ideju i želi da se svako saglasi sa njom iako se svi protive ideji predsednika Tačija - rekao je.

Prema njegovim rečima, Haradinaj "zna svoj način, a njegov stav je jasan...".

Tvrdi i da većina građana Kosova želi da granice ostanu nepromenjene.

- Više od polovine Demokratske partije Kosova podržava naš stav - rekao je Ðini.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Tači nema ustavno pravo da smeni Haradinaja"

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Ardijan Đini, iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke Ramuša Haradinaja, izjavio je da Hašim Tači nema ustavno pravo da smeni premijera. Tači je u ponedeljak na konferenciji za novinare zapretio Haradinaju smenom, ukoliko nastavi da se suprotstavlja svakoj inicijativi za normalizaciju odnosa Beograda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.