Brnabić odbacila kritike vezane za srpske sudije na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić odbacila kritike vezane za srpske sudije na Kosovu

Premijerka Ana Brnabić večeras je odbacila kritike opozicije zbog toga što su srpske sudije i tužioci na Kosovu proložile zakletvu pred predsednikom Kosova Hašimom Tačijem

"Kosovo je pokrajina u Srbiji, poštujemo Brisleski sporazum koji je usvojila Skupština Srbije, a Vlada Srbije će uraditi sve kako bi život sunarodnika na Kosovu bio bolji", rekla je ona.

Opozicija je prethodno pitala koja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je sadržina teksta te zakletve kao i hoće li biti objavljena u Službenom glasniku Srbije.

Brnabić je rekala da je Kosovo pokrajina Srbije i da se Vlada Srbije na taj način i odnosi prema Kosovu.

Ona je napomenula i da Vlada Srbije, i u slučaju Briselskog sporazuma, pokazuje da poštuje sve što je dogovorila sa međunarodnom zajednicom.

Prema njenim rečima, Vladu Srbije zbog toga poštuju svi međunarodni partneri.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.