Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku

Izvor: N1 televizija, 30.Okt.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Tači na konferenciji u Minsku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u sredu, 31. oktobra, na sastanku uže grupe Minhenske bezbednosne konferencije koji se održava u Minsku, u Belorusiji. Najavljeno je i učešće predsednika Kosova Hašima Tačija.

Predviđeno je da se na marginama konferencije premijerka Brnabić sastane sa predsednikom i premijerom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom i Sergejom Rumasom, saopšteno je iz Vlade

Iz Tačijevog kabineta je istovremeno saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da će predsednik Kosova u sredu u Minsku učestvovati na panelu zajedno sa premijerkom Brnabić.

Kako se navodi, moderator tog panela je šef Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, a otvoriće ga ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makei.

Tači će, kako se navodi, govoriti o naporima da se izgradi stabilan mir i da se ojača evroatlantska perspektiva za Kosovo i region.

U saopštenju se dodaje da je Tači u Minsk otputovao na poziv Išingera i da će učestvovati na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, koji okuplja regionalne lidere, čelnike država i međunarodnih organizacija, ministre, poslanike, predstavnike NVO i novinare, kako bi diskutovali o pitanjima regionalne i globalne bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana Brnabić u sredu u Minsku

Izvor: Danas, 30.Okt.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u sredu, 31. oktobra, na sastanku uže grupe Minhenske bezbednosne konferencije koji se održava u Minsku, u Belorusiji. Članak Ana Brnabić u sredu u Minsku se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.