Borelj sa Tačijem u Prištini

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borelj sa Tačijem u Prištini

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj boravi u Prištini. Na početku posete sastao se sa Hašimom Tačijem.
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i kosovski predsednik Hašim Tači razgovarali su u Prištini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Posle razgovora s Tačijem, Borelj će razgovarati i sa liderima političkih stranaka i predstavnicima civilnog sektora.
Nakon posete Prištini, Borelj stiže u Beograd gde će razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
Borelj je pred posetu Srbiji u intervjuu za Tanjug rekao da će on lično, a ne eventualni specijalni predstavnik EU, voditi Briselski dijalog i biti glavi sagovornik za vlasti u Beogradu i Prištini.
"Lično ću biti angažovan u dijalogu i neću žaliti truda", kaže Borelj.
Dolaskom u Srbiju Borelj prvenstveno želi da pokaže jasnu predanost Unije evropskoj perspektivi naše zemlje i celog Zapadnog Balkana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Borelj u Prištini: Priznanje nezavisnosti Kosova individualni stav članica EU

Izvor: RTS, 30.Jan.2020

Šef diplomatije EU Žosep Borelj stigao je u prvu zvaničnu posetu našem regionu. U Prištini se sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Borelj je preneo da je priznanje nezavisnosti Kosova individualni stav svake države članice Unije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.