Izvor: S media, 19.Jun.2012, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler: Nisam čuo za vađenje ljudskih organa na Kosovu

Toni Bler tvrdi da kao premijer Velike Britanije nije znao ništa o optužbama koje terete Oslobodilačku vojsku Kosova za ilegalno vadjenje ljudskih organa tokom rata iz 1999. godine, prenosi Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo (BIRN).

"Nikad nisam čuo za vadjenje organa i ne mogu to da komentarišem", rekao je Bler u Prištini kada je upitan za izveštaj Saveta Evrope koji se pojavio 2010. godine na ovu temu, navodi se na BIRN-ovom sajtu Balkan insajt >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (BalkanInsight.com).

Martijev izveštaj - crni oblak nad regionom

Uhapšen organizator trgovine organima na Kosovu

I Srbi kupuju organe na crnom tržištu

U izveštaju se tvrdi da je kriminalna mreža, povezana sa tadašnjim čelnikom Oslobodilačke vojske Kosova Hašimom Tačijem - sada premijerom Kosova - otimala civile i prodavala njihove organe posle završetka tamošnjeg rata, 1999. godine.

Bler, tada premijer Velike Britanije, bio je jedan od najvatrenijih zagovornika NATO intervencije na Kosovu 1999. godine, čiji je rezultat bio povlačenje srpskih trupa iz Pokrajine i njeno stavljanje pod prelaznu upravu Ujedinjenih nacija.

(Beta)

FOTO: Predsedništvo Kosova
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bler: Nikad nisam čuo za vađenje ljudskih organa na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2012

PRIŠTINA -..Toni Bler tvrdi da kao premijer Velike Britanije nije znao ništa o optužbama koje terete Oslobodilačku vojsku Kosova za ilegalno vađenje ljudskih organa tokom rata iz 1999. godine, prenosi Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo (BIRN)..."Nikad nisam čuo za vađenje organa i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bler: Nikad nisam čuo za vađenje ljudskih organa na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2012

LONDON/BEOGRAD - Toni Bler (Tony Blair) tvrdi da kao premijer Velike Britanije nije znao ništa o optužbama koje terete Oslobodilačku vojsku Kosova za ilegalno vađenje ljudskih organa tokom rata iz 1999. godine, prenosi Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo (BIRN).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.