Ako Tači ne obavi konsultacije, raspuštanje skupštine

Izvor: Mondo, 30.Jul.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Tači ne obavi konsultacije, raspuštanje skupštine"

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj najavio je danas da će u skupštini pokrenuti postupak za raspuštanje parlamenta ukoliko predsednik Kosova Hašim Tači odloži konsultacije o izlasku iz trenutne političke situacije.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Haradinaj je novinarima posle sastanka sa liderima stranaka vladajuće koalicije u Prištini rekao da ;je sada važno da sve aktivnosti vode ka izborima, "kako bi suveren mogao da odlučuje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Uverenje svih nas je da će izbori biti održani na vreme i da neće biti odlaganja", rekao je Haradinaj.

Ocenio je kao veoma značajnu izjavu lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija da i ta partija podržava raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se sa predstavnicima KDTP-a i VAKAT-a iz parlamentarne grupe “6+”, sa ministrom Mahirom Jagdžilarom i poslanicima Dudom Balje i Brahimom Šabanijem, sa kojima je razgovarao o političkim događajima nakon ostavke premijera, pošto je Kosovo ostalo bez vlade.

Hašim Tači je rekao da su sada potrebni konkretni koraci u skladu sa Ustavom i kosovskim zakonima, kako bi “u zemlji što pre imali funkcionalnu i efikasnu vladu”.

“Ova vlada mora da odrazi volju političkih partija o novom rešenju vladanja ili o novom izbornom procesu radi omogućavanja da Kosovo da što pre dobije vladu”, kaže Tači.

Sastanci sa ostalim političkim partijama biće nastavljeni u narednim danima, u zavisnosti od agende i zbivanja unutar samih političkih partija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.