Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ako Tači ne obavi konsultacije, tražićemo sednicu za raspuštanje Skupštine Kosova

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj najavio je danas da će u skupštini pokrenuti postupak za raspuštanje parlamenta ukoliko predsednik Kosova Hašim Tači odloži konsultacije o izlasku iz trenutne političke situacije.

Haradinaj je novinarima posle sastanka sa liderima stranaka vladajuće koalicije u Prištini rekao da je sada važno da sve aktivnosti vode ka izborima, "kako bi suveren mogao da odlučuje".

"Uverenje svih nas je da će izbori biti održani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na vreme i da neće biti odlaganja", rekao je Haradinaj.

Ocenio je kao veoma značajnu izjavu lidera Demokratske partije Kosova (DPK) Kadrija Veseljija da i ta partija podržava raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.