Izvor: Mondo, 14.Nov.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista "zamrzla" komunikaciju s Tačijem

Srpska lista zamrzla je danas odnose s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem pošto je njegova poltika u segmentu koji se odnosi na položaj Srba na Kosovu antiustavna, antipravna i na štetu srpskog naroda.

Foto: Printscreen/YouTube

  U pismu koje je upućeno kosovskom predsedniku se ističe da je Srpska lista ubedljivo najsnažnija politička organizacija Srba na Kosovu i najodgovornija za zaštitu prava i interesa srpskog naroda.

"Rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje smo ostvarili na parlamentarnim i lokalnim izborima daju nam pravo i legitimitet da preduzimamo sve dostupne demokratske korake kako bi naša politička misija bila ispunjena", navodi se u pismu.

"U Haradinajevoj vladi zbog boljeg života Srba"

Srpska lista protestuje zbog Tačijeve odgovornosti za loš položaj Srba na Kosovu, zbog činjenice da kao potpisnik prvog Briselskog sporazuma nije učinio ništa kako bi Zajednica srpskih opština bila uspostavljena u skladu sa potpisanim.

Rusija u SB UN: Projekat Kosovo izgleda propada

U pismu se ističe i da se kosovski predsednik neprimereno i antipravno meša u političke poslove Srba na Kosovu i pokušava da ubaci njegove agente u srpski politički korpus.

U pismu se navodi i da komunikacija Srpske liste sa kosovskim predsednikom može biti obnovljena onog trenutka kada se prekine s političkom praksom koja srpski narod i Srpsku listu dovodi pred svršen čin i primorava nas na ovakve korake.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.