Izvor: JUGpress.com, 14.Avg.2023, 09:15

Južnjaci opet najbolji: Prva truba Guče ide u Vladičin Han Bojanu Ristiću, najbolji orkestar iz Vranja, druga truba iz Bojnika

VLADIČIN HAN-GUČA-VRANJE-BOJNIK

Prva truba Guče ide u Vladičin Han Bojanu Ristićiu a pobednik ovog 62. Sabora trubača je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja.

Najbolji trubač Sabora je Bojan Ristić iz istoimenog orkestra iz Vladičinog Hana.

Priznanje druge trube Dragačeva pripala je Manuelu Ahmetoviću iz istomenog orkestra iz Bojnika dok je treće mesto osvojio Marko Gligorijević iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << takođe istoimenog orkestra iz Bajne Bašte.

Drugi orkestar je Vladimira Ivanovića iz Zagužanja, dok je treće mesto osvojio orkestar Dragačevske trube iz Guče.

“Zlatnu jabuku” za najizvornije izvođenje pripalo je Timočkim veseljacima iz Knjaževca dok je “Truba publike” za najpopularnijeg trubača, koju dodeljuju Večernje novosti, dobio Milenko Filipović iz istoimenog orkestra iz Užica.

Za najboljeg bubnjara proglašen je Aleksandar Ivanović iz orkestra Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Nikola Sejdić najbolji je basista iz orkestra Isidora Bećirovića iz Bojnika dok je prvi među tenoristima Oliver Ivanović iz orkestra Vladimira Ivanovića iz Zagužanja.

Najbolje kolo odsvirao je orkestar braće Ilić iz Požege, a najbolju pesmu orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika.

Ove godine za prestižne nagrade u seniorskoj kategoriji takmičilo se 16 trubačkih orkestara.

Finalno takmičenje obezbedili su pobednički orkestri iz pet predtakmičarskih centara – Kovačice, Boljevca, Zlatibora, Kotraže i Surdulice, prenosi RTS.

Izvor: RTS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Guča

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Završen 62. dragačevski sabor: Guču posetilo pola miliona ljudi FOTO

Izvor: B92, 14.Avg.2023

Nakon pet dana nezaboravne fešte, spektakularnim desetominutnim vatrometom i uručenjem prestižnih saborskih nagrada završen je 62. dragačevski sabor trubača. U konkurenciji 16 finalista, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, dok je titulu najboljeg trubača...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.