Sve više bolnica zahteva nošenje maski zbog gripa i koronavirusa

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:11

Sve više bolnica zahteva nošenje maski zbog gripa i koronavirusa

Sve više američkih bolnica zahteva nošenje maski i ograničava posete jer se zdravstveni zvaničnici suočavaju sa očekivanim, ali i dalje neprijatnim porastom gripa, koronavirusa i drugih bolesti posle praznika.

Iako mnogi stručnjaci navode da ova sezona verovatno neće biti smrtonosna kao tokom nedavnih zima, to ipak može da znači stotine hiljada hospitalizovanih i hiljade smrtnih slučajeva širom zemlje, preneo je AP. U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujorku je prošle nedelje uvedeno nošenje maski u 11 gradskih bolnica.

Slične mere su prošle nedelje naložene u nekim bolnicama u Los Anđelesu i Masačusetsu.

Neke bolnice su pre nekoliko meseci ponovo uvele pravila da njeni zaposleni nose maske u očekivanju sezonske navale prehlađenih ljudi. Zaražavanje od gripa i koronavirusa je u porastu nedeljama, sa visokim nivoom oboljevanja sličnih gripu prijavljenim u 31 američkoj državi neposredno pre Božića.

Međutim, prema rečima doktorke Mendi Koen, direktorke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, broj slučajeva gripa i koronavirusa dostići će vrhunac do kraja meseca, a zatim opasti.

Iako je broj obolelih od gripa naglo rastao, ovogodišnji slučajevi su uzrokovani sojom koji obično ne uzrokuje toliko smrtnih slučajeva i hospitalizacija kao neke druge verzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.