ZZŠ pozvala direktore u komunalnom sektoru da ne sprovedu Odluku o višku zaposlenih

Izvor: Kragujevac.rs, 01.Feb.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZZŠ pozvala direktore u komunalnom sektoru da ne sprovedu Odluku o višku zaposlenih

Odbornička grupa “Zajedno za Šumadiju“ pozvala je danas direktore u komunalnom sektoru da ne sprovedu Odluku o višku zaposlenih koja je doneta na sednici gradskog parlamenta 25.decembra 2015.godine.

Šef ove odborničke grupe u Skupštini grada Bojan Stojadinović, na konferenciji za novinare, pročitao je saopštenje koje je podeljeno predstavnicima medija a u kome se, između ostalog, navodi da ZZŠ poziva sve direktore javnih i javno komunalnih preduzeća da se nipošto ne ponašaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << moralno anestezirano i poslušnički, već sa punom merom profesionalne i moralne odgovornosti, te da ne pristupaju automatskoj realizaciji, kako navode, ''štetočinske i sadističke odluke o višku zaposlenih''.

Odbornik ''Zajedno za Šumadiju'' Veroljub Stevanović još jednom je kritikovao Odluku o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave grada Kragujevca za 2015.godinu i istakao da je pristup u određivanju viškova u javnom sektoru nemušt, neprimeren i neadekvatan. Stevanović je rekao da je ZZŠ svesna teškoća u kojima se nalazi i država i grad Kragujevac ali da viškove zaposlenih treba rešavati na dobrovoljnoj osnovi a ne po programu koji, kako je rekao, ''niko živi ne može da razume''.

Odbornička grupa ZZŠ u Skupštini grada apeluje da Odluku treba popraviti tako što bi se u svakom preduzeću formirale nezavisne komisije koje bi utvrdile stvarni socijalni status zaposlenih koji ostaju bez posla na osnovu proglašavanja tehnološkog viška. To sada nije slučaj pa se u mnogim preduzećima dešavaju zloupotrebe od strane direktora i poslovodstva - smatraju u odborničkoj grupi ZZŠ i dodaju da su iz tog razloga i tražili sednicu Skupštine grada po hitnom postupku na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Pretnje lustracijom

Izvor: Danas, 02.Feb.2016, 14:34

Pobednička lista Zajedno za Kragujevac, koju čine zajedno za Šumadiju (ZZŠ) i Demokratska stranka, pozvala je juče sve direktore javnih i javno-komunalnih preduzeća u Kragujevcu da se "nipošto ne ponašaju amoralno anestezirano i poslušnički, već sa punom merom profesionalne i moralne odgovornosti",...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.