Vreme je za poeziju: književno-muzički susret sa Miomirkom Nešić

Izvor: KovinEkspres.rs, 17.Nov.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme je za poeziju: književno-muzički susret sa Miomirkom Nešić

U sredu, 19. novembra sa početkom u 17 časova, u Galeriji Centra za kulturu Kovin, biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin organizovaće književno-muzički susret sa Miomirkom Nešić, profesorom književnosti iz Smedereva.

Gosti večeri biće Dragan Mrdaković, direktor Narodne biblioteke Smederevo, Slavoljub Šterić, književnik, Miroslav- Mišel Boltres, pesnik i Boris Mašić, vokalni solista. Veče će biti upriličeno muzičkom pratnjom Dušana Žepše, kao i recitacijama Đorđa >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << Jotića i Livije Đukić, učenika Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ a koje za ovaj susret priprema profesor književnosti Tatjana Đorđević.

Miomirka Nešić rođena je u Beranama 1941. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Smederevu, a diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu 1965. godine. Radila je kao profesor književnosti u Sjenici, Ljuboviji i Olovu do 1992. godine, kada se vratila u Smederevo u kome i danas živi.

Piše pesme, putopise, romane i eseje. Objavljuje u časopisima „Mons Aureus“ ( Smederevo) i „Luča“ ( Subotica).

Objavila je romane „Mačem od mesečine“, „Razoreni mravinjak“, „Vazdušna opasnost“, knjigu eseja „ Zlatne ptice“, kao i mnogobrojne zbirke pesama, od kojih izdvajamo „Vertikale“ i „Kroz ogledalo“ .

Pozivamo sve ljubitelje pisane reči i scenskog nastupa da nam se pridruže i doprinesu razvoju čitalačke kulture. Ulaz je, kao i uvek, besplatan, navodi se u pozivu.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.