VLADA PROGLASILA TRODNEVNU ŽALOST OD PETKA

Izvor: TimockeVesti.net, 04.Maj.2023, 05:42

VLADA PROGLASILA TRODNEVNU ŽALOST OD PETKA

Beograd, 4. maj – Vlada Republike Srbije je donela odluku o proglašenju trodnevne žalosti, koja će početi od petka i trajati do nedelje, zbog strašne tragedije koja se desila u školi na Vračaru u Beogradu.
Učenik sedmog razreda K. K. je hicima iz pištolja usmrtio osam đaka i radnika obezbeđenja, dok je još šestoro dece i jedna nastavnica povređeno i trenutno se leče u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.
Napadač je uhapšen, a Vlada Republike Srbije je odlučila da >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << dane žalosti proglasi kako bi se omogućilo porodicama stradalih da dostojanstveno isprate svoje najmilije. Takođe, ovaj gest ima za cilj da se čitav sistem, iz svih aspekata, bavi ovom tragedijom i pokuša da pronađe odgovore na izazove koji su doveli do nje.
U znak poštovanja prema žrtvama, nastava u beogradskim školama juče je bila otkazana u popodnevnoj smeni, dok će danas nastava početi sa minutom ćutanja. Ova nesreća je potresla celu zemlju i mnoge su porodice u dubokoj tuzi zbog gubitka svojih najmilijih.
Ovo je trenutak kada svi moramo biti solidarni i pružiti podršku porodicama žrtava. Nadamo se da će se iz ovog teškog trenutka izroditi jači sistem koji će se baviti problemima nasilja i obezbediti sigurnost u školama i drugim javnim institucijama.
U ovom trenutku, najvažnije je da se solidarišemo i da pokažemo empatiju prema porodicama stradalih. Neka ova trodnevna žalost bude prilika da se iskaže saosećanje prema onima koji su izgubili najmilije i da se zajednički potrudimo da sprečimo ovakve tragedije u budućnosti.
Članak VLADA PROGLASILA TRODNEVNU ŽALOST OD PETKA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.