Izvor: Pančevac-online.com, 04.Avg.2023, 11:12

RAMPA U HRVATSKOJ ZA ČIPS IZ SRBIJE Na hrvatskoj granici utvrđeno da sadrži kancerogenu supstancu i bezbedno je uništen!

Na hrvatskoj granici utvrđen je visok nivo kancerogenog akrilamida u čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, a objavljeno je na sajtu Evropske komisije. Zemlja prijave je Hrvatska, a obaveštenje se odnosi na Hrvatsku i Srbiju, navodi se na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje. Čips nije ušao na tržište Hrvatske, te je bezbedno uništen. […] The post RAMPA U HRVATSKOJ ZA ČIPS IZ SRBIJE Na hrvatskoj granici utvrđeno da sadrži kancerogenu supstancu i bezbedno je uništen! appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasilo se ministarstvo povodom kancerogenog čipsa! Inspekcija na terenu, u toku vanredna kontrola proizvođača

Izvor: Blic, 04.Avg.2023

Kako piše u saopštenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede Srbije, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

Nastavak na Blic...

Otkriveno za koji čips iz Srbije je utvrđeno da sadrži visok nivo kancerogene supstance

Izvor: Danas, 04.Avg.2023

U čipsu koji je proizveden u Srbiji, na hrvatskoj granici danas je utvrđen visok nivo kancerogenog akrilamida.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.