Izvor: Blic, 04.Avg.2023, 12:04

Oglasilo se ministarstvo povodom kancerogenog čipsa! Inspekcija na terenu, u toku vanredna kontrola proizvođača

Kako piše u saopštenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede Srbije, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasilo se Ministarstvo: Inspekcija na terenu – u toku vanredna kontrola

Izvor: B92, 04.Avg.2023

Ministarstvo poljoprivrede Srbije se oglasilo povodom čipsa sa kancerogenom supstancom iz Srbije...Kako piše u saopštenju, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog...

Nastavak na B92...

U čipsu sa ukusom paprike povišen nivo akrilamida, inspekcija na terenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2023

Poljoprivredna inspekcija je, po dobijanju notifikacije iz EU RASFF o povišenom nivou akrilamida u čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona u kojem je proizveden, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.