“Slučaj RTK mora izaći u javnost“- poručili odbornici ZZŠ i DS

Izvor: Kragujevac.rs, 08.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Slučaj RTK mora izaći u javnost“- poručili odbornici ZZŠ i DS

Odbijanje predsednika Skupštine grada da, po zahtevu odborničkih grupa ZZŠ i DS, sazove sednicu po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrao zaključak o preispitivanju procesa privatizacije RTK bila je tema današnje konferencije za novinare ovih odborničkih grupa održane u Svečanom salonu zgrade Grada. Šef odborničke grupe “Zajedno za Šumadiju“ Bojan Stojadinović podsetio je da opozicija već punih godinu dana, kako je rekao, pokušava da vrati u skupštinsku salu teme koje su od značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << za Grad i Kragujevčane, zahtevima za sazivanje sednica po hitnom postupku ali da vladajuća većina to uporno odbija.

Ova tema, kako je istakla Jovana Jovanović šef odborničke grupe Demokratske stranke u Skupštini grada Kragujevca, je izuzetno važna i mi smo zahtevom za sazivanje sednice po hitnom postupku hteli da temu privatizacije RTK ponovo stavimo na dnevni red gradskog paralmenta. “Ono što nas je posebno podstaklo je odluka Gradsko veća koju je potpisao gradonačelnik iz januara ove godine u kojoj se vidi da će Grad izdvojiti oko 8 miliona dinara za prostorije koje koristi Gradska poreska uprava u ulici Branka Radičevića, odnosno, kako tu stoji, prostorijama RTK. Iako smo mnogo puta tražili nismo uspeli da dobijemo ugovor o privatizaciji RTK pa želimo da znamo čije su prostorije u ulici Branka Radičevića- Radio televizije Kragujevac, da li pripadaju gradu Kragujevcu ili su vlasništvo Republike i po kom osnovu je doneta ova Odluka“, rekla je Jovana Jovanović koja je postavila i pitanje kada će grad Kragujevac raspisati konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti informisanja.

Naš zahtev, u ovom konkretnom slučaju je da se ova tema iznese u javnost sa ocenom da je poslednja prilika da se afera prvatizacije ovog preduzeća razjasni pre nego što nastupe dalekosežne posledice - rekao je odbornik ZZŠ Saša Milenić. On je govorio i kako je rekao, o dva aspekta privatizacije RTK - finansijsko imovinskom i političkom i dodao da po oba pitanja ZZŠ imam “utemeljene, vrlo ozbiljne, zabrinjavajuće sumnje“.

Milenić je rekao i da novi vlasnik RTK ima privilegiju da se njegova firma, jedina na području Kragujevca, suprotno važećim pravnim normama, zove imenom Grada bez ikakve prethodne saglasnosti Skupštine grada. “Želi se kod neobaveštenih Kragujevčana, od kojih su sva bitna pitanja sklonjena, sakriti informacija da to nije više gradska televizija. ZZŠ i naši koalicini partneri neće sedeti skrštenih ruku - mi ćemo ovu temu izneti pred republičkog Ombudsmana jer je reč o imovini, finansijskim i svojinskim pravima građana Kragujevca i o političkom pravu građana Kragujevca na samoupravu i objektivno informisanje u gradu“, rekao je Saša Milenić i zaključio da “ slučaj RTK mora izaći u javnost“.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.