Izvor: Pančevac-online.com, 07.Apr.2023, 22:00

SUTRA SLAVIMO VRBICU, ILI LAZAREVU SUBOTU: Evo ko je bio jedini čovek kojeg je Hristos vaskrsao

U subotu, šeste nedelje vaskršnjeg posta, a uoči velikog praznika Cveti, tradicionalno slavimo Lazarevu subotu ili Vrbicu. Ove godine to je 8. aprila. Praznik je posvećen sećanju na vaskrsenje Lazara iz Vitinije, jedinom, osim Isusa Hrista, koji je vaskrsao. Njega je opisao jevanđelista Luka, a u Jovanovom Jevanđelju zapisano je kako ga je, četiri dana […] The post SUTRA SLAVIMO VRBICU, ILI LAZAREVU SUBOTU: Evo ko je bio jedini čovek kojeg je Hristos vaskrsao appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

SUTRA SU CVETI, običaj je da se ujutro bere CVEĆE! Ali da li znate koje je za ZDRAVLJE a koje za USPEH?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 11:53

Pravoslavni crkva i njeni vernici, na samom kraju šeste nedelje velikog Vaskršnjeg posta, proslavljaju i svečani ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, a ovaj praznik naziva se Cveti i uvek pada u nedelju...Praznik je dobio po cvetnoj grančici palme koju je Isus Hrist nosio u ruci prilikom ovog svečanog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.