Ris Rista, zbrinut u ZOO vrtu Bor, vraća se u prirodno stanište

Izvor: Bor030.net, 02.Feb.2023, 23:15

Ris Rista, zbrinut u ZOO vrtu Bor, vraća se u prirodno stanište

Mužjak risa (Lynx Lynx), koji je polovinom novembra prošle godine pronađen povređen na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, oporavljen je i biće vraćen u svoje prirodno stanište, na području NP Đerdap, u petak 3. februara. Ministarstvo zaštite životne sredine koordinisalo je akcijom zbrinjavanja povređenog risa, mužjaka starog između pet i sedam godina, kojeg je povredio automobil […] The post Ris Rista, zbrinut u ZOO vrtu Bor, vraća se u prirodno stanište appeared first on Bor 030.

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ris Rista konačno zakoračio u slobodu, u Nacionalni park Đerdap, posle višemesečnog oporavka od povreda (VIDEO)

Izvor: Danas, 03.Feb.2023, 14:20

Ovo su prvi koraci risa Riste posle višemesečnog lečenja nakon povrede koju je polovinom novembra zadobio na teritoriji Nacionalnog parka "Đerdap". Sada je tamo i pušten na slobodu. Inače, tih životinja nema puno, strogo su zaštićena divlja vrsta u Srbiji i retki su srećnici koji su imali priliku...

Nastavak na Danas...

Ris Rista vraćen u prirodno stanište

Izvor: Blic, 03.Feb.2023

Nakon oporavka, mužjak risa, koji je polovinom novembra prošle godine pronađen povređen, na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap danas je vraćen u prirodno stanište.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.