Izvor: Soko-zabava.info, 28.Jun.2022, 09:04

Najbolji modeli mašina za pakovanje u otvorene vreće i njihova primena

Kada ste proizvođač poljoprivrednih dobara, domaćinstvo ili kompanija, uvoznik ili izvoznik, proizvode koje želite dalje da distribuirate morate prikladno upakovati. Bilo da je reč o žitaricama, zrnastim ili sitno zrnastim proizvodima, veštačkim đubrivima, peletu, stočnoj hrani ili hrani za pse i mačke, svakom proizvodu je potrebno pakovanje.

Tu na scenu stupaju mašine za pakovanje u otvorene vreće. U ovom tekstu ćete saznati sve o mašinama za pakovanje, popularno nazvanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << pakerice. Objasnićemo princip rada, navešćemo najbolje modele i njihovu namenu, kao i prednosti posedovanja jedne ovakve mašine.

Mašine za pakovanje u otvorene vreće su uređaji koji automatski vrše proces uvrećavanja. Maksimalni kapacitet punjenja koji mogu da dostignu je 800 vreća na sat, zavisno od modela za koji se opredelite, podešene brzine punjenja i materijala koji se pakuje. Pakerice poseduju automatske autokorektivne vage koje u kombinaciji sa dozirnim sistemima omogućavaju precizno punjenje u opsegu od 5 do 50 kg.

Pakerice pakuju brojne prehrambene proizvode (kafa, brašno, šećer, kakao, začini, brojne žitarice, leguminoze, voće, orašaste plodove), ali i hranu za životinje, ogrevni materijal, veštačka đubriva i drugo.

Mašine za pakovanje u otvorene vreće rade automatizovano, a sačinjavaju ih sledeći elementi: koš sa mešačem, dozirni sistem, mehanizam koji oblikuje vreće, mehanizam za vertikalno ili horizontalno zavarivanje vreće (jaram) i povlakač folije.

Dozirni sistem mašine može da se puni ručno ili pomoću pužnog transportera (puža). Dozirni sistemi mogu da budu zapreminski ili težinski, a koji će dozirni sistem biti instaliran na pakerici zavisi od vrste materijala koji treba da se puni u vreće. I zapreminski i težinski dozirni sistemi mogu imati vibrirajuće efekte, koji ubrzavaju protok robe.

Zapreminski dozirni sistem unapred odmerava željenu količinu robe mernom koficom ili brojem obrtaja zavojnog vretena koje transportuje robu. Težinski dozirni sistem odmerava željenu količinu robe putem autokorektivne vage.

Vertikalne mašine za pakovanje najčešće sadrže zapreminske dozirne sisteme. Cev dozirnog sistema je povezana sa ispusnim otvorom levkastog koša iznad kojeg se nalazi mehanizam za okretanje vretena. Vretena imaju spiralne kanale kojima se roba transportuje u kragnu. Mehanizam za okretanje vretena poseduje merač broja obrtaja koji zaustavlja punjenje, kada spirala kroz kragnu napuni vreću željenom količinom robe.

Zatvaranje vreća vrši se uz pomoć vertikalnog ili horizontalnog mehanizma za zatvaranje. Povlačenje folije za kese se može vršiti uz pomoć dve gumene trake koje se nalaze uz vertikalnu cev kragne ili uz pomoć mehanizma za horizontalno zavarivanje. Mehanizam za horizontalno zavarivanje drži vreću u čeljustima, zatvarajući punu i zavarivajući dno naredne vreće. Rad horizontalnog mehanizma vrši se putem pneumatskog cilindra.

Rad pakerice je automatizovan, a prisustvo zaposlenog osoblja gotovo da nije neophodno. Zaposleni koji rade na pakovanju treba samo da pune koš i uklanjaju napunjene vreće. Međutim i ovaj deo posla može biti automatizovan ako se u koš ugradi graničnik koji reguliše punoću koša, dok se napunjene vreće odnose putem trakastog transportera.

Među brojnim modelima mašina za pakovanje u otvorene vreće koje u ponudi ima Mirić servis kao najpopularnije i najprodavanije izdvajamo sledeće:

Kupovina mašine za pakovanje u otvorene vreće jeste investicija, ali investicija koja se isplati, a objasnićemo i zašto. Pakerice štede vaše vreme, novac i vaš trud. Pritom, sredstva za nabavku mašina i opreme za otpočinjanje biznisa možete tražiti od republičkih i pokrajinskih fondova, u vidu subvencija za preduzetnike.

Proces pakovanja je automatizovan i biće završen vrlo brzo – naravno, zavisno od količine materijala koji treba upakovati, ali svakako mnogo brže nego što biste ikada upakovali ručno.

Posedstvom jedne ovakve mašine ne morate da plaćate najamnu uslugu pakovanja velikim firmama koje poseduju pakerice. Možete celokupan posao završiti na sopstvenom gazdinstvu. Ne morate plaćati ni radnike na pakovanju – pakerice mogu ceo posao završiti samostalno.

Pravilno pakovanje sprečava kvarenje robe usled uticaja atmosferskih padavina, insekata i drugih potencijalnih opasnosti, te i na taj način štedi vaš novac.

Štede i vaš trud – nema potrebe da radite fizički zahtevan posao i manevrišete teškim vrećama, kad mašina sve to može učiniti umesto vas.

Još jedna prednost – zavisno od modela za koji se opredelite pakerice mogu pakovati proizvode u vreće manjeg ili većeg kapaciteta. Tako tržištu možete ponuditi veća i manja pakovanja – od 5 do 50 kg i izdvojiti se jedinstvenom ponudom.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.