Dogodine cepivo koje štiti od svih sojeva korone: SUPERVAKCINA za kraj pandemije?

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2021, 10:35

Dogodine cepivo koje štiti od svih sojeva korone: SUPERVAKCINA za kraj pandemije?

Srbija je među retkim državama u kojoj je protiv virusa SARS KoV-2 dostupno čak pet vakcina različitih proizvođača, pri čemu su domaći stručnjaci uključeni u proizvodnju dva cepiva. Prema najavi predsednika Aleksandra Vučića mogli bismo da očekujemo i pojavu šeste - "supervakcine", koja bi obuhvatila sve varijante virusa koje dovode do obolevanja od kovida, što bi praktično značilo i kraj pandemije, prenose "Novosti".   Vakcine koje se trenutno koriste u imunizaciji protiv korone postižu samo delimičan uspeh.   Većini ljudi one omogućavaju razvoj imunog odgovora, što štiti od nastanka vrlo teških oblika infekcije, dok bi "supervakcina" bila visokoefikasna.    Ona bi sve vakcinisane trebalo da zaštiti...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Supervakcina" " štiti od svih varijanata koronavirusa i sa njom bi pandemiji došao kraj?

Izvor: B92, 28.Sep.2021

Srbija je među retkim državama u kojoj je protiv virusa SARS KoV-2 dostupno čak pet vakcina različitih proizvođača, pri čemu su domaći stručnjaci uključeni u proizvodnju dve vakcine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.