Vlada Bačeviću dala zeleno svetlo

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Bačeviću dala zeleno svetlo

Beograd -- Vlada Srbije ovlastila je ministra Milana Bačevića da potpiše Protokol o razumevanju između Srbije i kineske državne kompanije Čajna džazuba grup korporejšn.

Tim protokolom je predviđena izrada studije opravdanosti za projekat plovnog kanala Morava kroz Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Ministar Bačević je u višednevnoj poseti Kini, gde vodi preliminarne pregovore o nacrtu protokola o razumevanju sa tom kineskom kompanijom, na osnovu koga treba da se radi studija izvodljivosti, analize i istraživanja o mogućnosti realizacije kanala Beograd-Solun.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada ovlastila Baćevića da potpiše za kanal

Izvor: Mondo, 24.Jan.2013

Ministra prirodnih resursa Milan Bačević ovlašćen da sa kineskom državnom kompanijom potpiše protokol (memorandum) o razumevanju za studiju opravdanosti...Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade Srbije, Bačević je ovlašćen da u ime Vlade potpiše protokol o izgradnje plovnog kanala na...

Nastavak na Mondo...

Bačević: Neće biti zaduživanja za kanal Beograd - Solun

Izvor: Politika, 25.Jan.2013, 10:57

BEOGRAD –Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Milan Bačević izjavio je danas da se Srbija neće zaduživati za kanal Beograd-Solun, već da će, kada dođe vreme, za njegovu izgradnju biti pronađen model finansiranja, saopštilo je Ministarstvo...Bačević je za Kineski...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.