Izvor: Namestaj.rs, 03.Sep.2012, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsolidovana dobit "Metalca" 335 miliona dinara - Prihod porastao 19%

Gornjomilanovački holding "Metalac" zabeležio je snažan rast poslovanja u prvih šest meseci ove godine, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.Konsolidovani poslovni prihod "Metalca" za period januar-jun tekuće godine iznosio je 2,7 milijardi dinara što je 19% više u odnosu na isti period protekle godine. Prihod od prodaje iznosio je 2,6 milijardi dinara, a skoro dve milijarde realizacije se odnosi na domaće tržište. Zanimljivo je da je prodaja u inostranstvu i u Srbiji rasla gotovo identičnom stopom od 25 procenata.Konsolidovani poslovni dobitak kompanije bio je za 44,8% veći i iznosio je 393,3 miliona dinara, dok je neto dobitak usled većih finansijskih rashoda bio tek 10,8% veći i iznosio je 334,8 miliona dinara.Sektor Emajlirano posuđe dao je najveći doprinos krajnjem rezultatu (dobit od skoro 160 miliona dinara), zatim Trgovina (101,9 miliona dinara), dok je jedini segment koji je poslovao negativno Sudopere (gubitak od 2,4 milioan dinara).Akcije "Metalca" u proteklom periodu na Beogradskoj berzi beleže solidnu tražnju, a po poslednjoj ceni od 1.700 dinara tržišna kapitalizacija ove kompanije iznosi 1,7 milijardi dinara (14,6 mil EUR).

Nastavak na Namestaj.rs...






Povezane vesti

Kradu i maltretiraju porodicu

Izvor: OkRadio.rs, 04.Sep.2012, 10:23

Prema podacima Policijske uprave u Pirotu, u prvih sedam meseci ove godine registrovana su 520 krivična dela, što je za 19, 5 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Prednjače imovinski delikti a u porastu su i krvni kao i krivična dela u oblasti maloletničke delinkvencije. “U ovom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Namestaj.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Namestaj.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.